Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jste take´ li´ni´ parchanti?

K dnešním článku mě inspirovala jedna kapitola z knihy Arnolda Schwarzeneggera Neuvěřitelný životní příběh, která se jmenuje Líní parchanti.

Myslím si, že tohle je příklad i mnoha dalších lidí. Zkrátka jsme tak trošku líní parchanti všichni. Nechce se nám do věcí, nemáme disciplínu, na některé věci se vykašleme, nejsme často důslední, nedotahujeme věci do konce, neinovujeme, nevymýšlíme nové věci, snažíme se žít v zaběhaných starých kolejích.

Je však třeba si uvědomit, že věci se stanou ve chvíli, kdy do nich jdeme, kdy přestaneme být těmi línými parchanty, zvedneme se z gauče a jdeme do světa, jdeme věci dělat a přestaneme se vymlouvat na všechno možné.

Co se týká disciplíny, mám pocit, že je často špatně chápána. Myslím si, že dělat věci disciplinovaně znamená jenom vědět, proč je dělat. Disciplína se totiž přímo pojí se slovíčkem proč. Pokud nevíte, proč věci děláte, tak jaký potom máte důvod z toho gauče vstát a jít něco dělat? Jediný důvod, proč se nám ráno nechce z postele nebo proč se nám do věcí nechce, je slabé proč, slabá vnitřní motivace.

Cokoli vnějšího vás možná na chviličku namotivuje nebo vám dá nějakou energii, ale pokud je to jenom ta vnější motivace a nezažehne to něco ve vás, nezažehne to nějaké vaše vnitřní rozhodnutí, vnitřní proč, vnitřní jasnost toho, co opravdu od života chcete, co od sebe chcete, jací chcete být, jak se chcete spojit s tou dokonalostí, která tady všude kolem nás je, tak bez tohoto stejně ta energie po čase vyprchá a vrátíte se do té staré situace. Přeji vám, abyste našli své vnitřní proč.

Každý den má 24 hodin a existuje takový princip čtyř, který říká, že šest hodin denně bychom měli spát, šest hodin bychom měli pracovat, šest hodin bychom měli věnovat našim vztahům a posledních šest hodin bychom měli věnovat sami sobě. Pokud bychom v téhle rovnováze dlouhodobě vydrželi, tak si myslím, že bychom se všichni měli dobře.

Podívejte se na váš den, rozdělte si ho na ty sekce a třeba jenom jeden týden tomu dejte vědomí. Když týden budete sledovat, co děláte nebo neděláte, tak tohle vědomí se vám automaticky nastartuje i pro další období a pak už nebudete muset ty věci kontrolovat a hlídat si je, ale přirozeně do nich naběhnete.

A pokud už jsme někdy líní parchanti, tak to přijměme, nekritizujme se za to. Přijměme, že někdy jsme jednoduše líní parchanti, kterým se nechce vstávat z postele, ale pak mějme v životě období, kdy se rozhodneme do věcí jít, kdy vstáváme ráno s nadšením, protože víme, že to, pro co jsme se rozhodli, je důležité a naplňuje nás to.

Věřte, že i všichni úspěšní lidé na světě, mají dny, kdy se jim ráno nechce z postele. Tohle se bude nejspíš stávat celý život nám všem. Jednoduše jsou to myšlenky, které nám proběhnou hlavou. Rozdíl mezi těmi, kteří uspějí, je, že tyhle myšlenky sice vnímají, pozorují je, ale nevěnují jim žádnou pozornost. Jednoduše je nechají projít hlavou, pak vstanou, oblečou se a jdou za svým cílem.

Neúspěšní lidé tyhle myšlenky znova a znova podporují, přemýšlejí proč, vracejí se k nim, podporují jejich energii tak často a tak do nich dávají všechen svůj život, že samozřejmě tyhle myšlenky bobtnají a celý život je potom jenom o tom, že se jim nechce a mají pocit, že život nestojí za nic.  

 

Autor: David Kirš | středa 4.3.2015 17:47 | karma článku: 9,25 | přečteno: 768x
  • Další články autora

David Kirš

Co je to Každoden?

Mám rád zdánlivě náhodné situace, které nás mají v životě něco naučit. Taky situace, kdy se v našem životě objeví nějaký člověk a přinese nám nějakou informaci, zprávu, něco pro nás důležitého.

23.4.2015 v 10:04 | Karma: 4,18 | Přečteno: 174x | Diskuse| Ostatní

David Kirš

Jak na problémy?

Řešíte problémy, nebo skrz ně procházíte? Jdete životem, anebo život řešíte? Na první pohled se možná zdá, že v těchto dvou věcech je pouze malý rozdíl, ovšem ve skutečnosti tahle malá věc dělá veliký rozdíl.

14.4.2015 v 10:11 | Karma: 4,29 | Přečteno: 151x | Diskuse| Ostatní

David Kirš

Jak teče energie ve firmě

Dnes se podíváme na to, kudy proudí energie ve firmě a jak uvolnit bloky, aby mohla proudit k tomu, aby se naplnila vaše vize a váš cíl. Tohle je kruh a v něm jsou čtyři části.

7.4.2015 v 13:21 | Karma: 4,74 | Přečteno: 340x | Diskuse| Ostatní

David Kirš

10X Myšlení

Dnes se podíváme na techniku pokládání myšlenek 10x, kterou znám od anglického kouče Dana Sullivana. V čem spočívá, jak vám může posloužit?

30.3.2015 v 15:44 | Karma: 4,30 | Přečteno: 149x | Diskuse| Ostatní

David Kirš

TO DO strategie

Dnes si ukážeme velice jednoduchou strategii, která vede k tomu, aby se věci staly a náš TO-DO list byl vždy prázdný. Jestliže použijete tenhle princip, kterému říkám TO-DO trojúhelník, spousta věcí se pro vás změní.

25.3.2015 v 11:02 | Karma: 4,72 | Přečteno: 332x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 649x
David Kirš je podnikatel a autor knihy Miliónový email, zakladatel firmy SmartSelling a tvůrce online tréninkových programů EmailAcademy a Prodej svůj talent.

Nejspíš nejlépe placený internetový marketér u nás, který drží několik online prodejních rekordů. Zvedl v Čechách a na Slovensku vlnu info-podnikání, je vášnivým propagátorem poctivého email marketingu, info-marketingu, expert byznysu a také osobního rozvoje.

Dnes učí novou generaci podnikatelů, jak si (nejen) díky internetu zjednodušit život. Podívejte se na recenze Davida Kirše nebo zjistěte více o Davidovi Kiršovi na informačním webu.

Seznam rubrik